Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

minilening1.png

Voordelen en nadelen van het afsluiten van een minilening voor gepensioneerden

Een minilening kan een uitkomst zijn als je even krap zit. Als je een onverwachte uitgave moet doen en je salaris of uitkering wordt pas over twee weken gestort dan kun je met een minilening dit tijdvak overbruggen. Ook als je met pensioen bent kun je in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een minilening. Sommige geldverstrekkers hanteren een leeftijdsgrens van 70 of 75 jaar voor het verstrekken van een minilening. Lees dus goed de voorwaarden voordat je je aanvraag indient.

De voordelen van een minilening

Het voordeel van een minilening is dat je snel over een bedrag aan extra geld kunt beschikken. Als je auto bij de garage staat en de rekening valt hoger uit dan kun je hiervoor een minilening afsluiten. De beslissing over toekenning wordt meestal binnen 24 uur genomen en je hebt het geld dan ook binnen 1 tot 2 werkdagen op je rekening zodat je de garage kunt betalen. Je kunt een minilening ook gebruiken als je een betaling moet doen en je inkomen pas enkele dagen later wordt gestort. Zo kun je een korte periode overbruggen als de betaling niet kan worden uitgesteld.

De nadelen van een minikrediet na je pensioen

Als je je inkomen nadat je bent gestopt met werken vergelijkt op www.pensioenvergelijken.net dan zie je wellicht dat je er een flink stuk op achteruit kunt gaan. Het is dan wellicht niet verstandig om een kortlopende verplichting aan te gaan met een minilening. Je moet deze namelijk binnen een periode van 30 of 60 dagen weer terugbetalen. Grotere bedragen kan je soms in twee termijnen terugbetalen maar ook dan is de looptijd doorgaans niet langer dan twee maanden. Als je een minilening aangaat moet je er dus rekening mee houden dat je het geld op heel korte termijn beschikbaar hebt om deze lening weer af te lossen.

MikeVoordelen en nadelen van het afsluiten van een minilening voor gepensioneerden
Share this post

Join the conversation

Related Posts