Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

Verantwoord lenen met de minilening

Verantwoord lenen

De laatste tijd is de minilening oftewel het flitskrediet wat negatief in het nieuws geweest. De reden hiervoor is dat het flitskrediet vooral door jongeren afgesloten wordt en ze moeite hebben met het terug betalen van de minilening. Bovendien zouden de minilening aanbieders door slimme trucs extra hoge kosten in rekening brengen.
Wat gaat er mis?

Wat gaat er dan mis bij het afsluiten van het flitskrediet? In principe gaat er bij het afsluiten van de lening helemaal niets mis. Als u zich gewoon aan de regels houdt door de minilening op tijd terug te betalen en iemand heeft die garant staat, dan betaald u geen hoge extra kosten.

Garantsteller flitskrediet
Bij de meeste mensen gaat het mis bij het aanstellen van een persoonlijke garantsteller. De minilening aanbieder eist namelijk bij het afsluiten dat de klant een garantsteller aanstelt. Maar voor de meeste mensen is dit dus een probleem. Hier rust een groot taboe op, niet iedereen durft aan een familielid of vriend te vragen of hij of zij garant wil staan voor een lening. En daar hebben de kredietverstrekkers een oplossing voor. U kunt namelijk een door de kredietverstrekker aangeboden garantsteller in de hand nemen. Op deze manier koopt u dus de garantstelling van de minilening aanbieder. Hier komen dus de hoge extra kosten naar voren waar men het over heeft. In het ergste geval kunnen de jaarlijkse extra kosten op deze manier oplopen tot wel 250 euro.

Rente minilening

De rente welke in Nederland over een minilening mag worden berekend is maximaal 14 procent op jaarbasis. Dit is een hoog percentage in deze tijd. Mensen in geldnood hebben de hogere rente over de kortlopende lening er graag voor over. Je zult maar dringend geld nodig hebben en bij geen één financiële instelling terecht kunnen…

AanbiederMinimaalMaximaal
Ferratum€100,-€1500,-Aanvragen
Saldodipje.nl€100,-€1500,-Aanvragen
Reclameverbod
Om de consument te beschermen tegen de extra hoge kosten van het flitskrediet gaat de AFM nu een reclameverbod instellen. Nu mogen de kredietverstrekkers welke een flitslening aanbieden nog adverteren langs bijvoorbeeld de snelweg of via andere kanalen. Deze vorm van reclame gaat het AFM voor de minilening aanbieders verbieden.

Geregeld worden er al minilening aanbieders beboet die de regels ten aanzien van de rente overtreden. Het Autoriteit Financiële Markten (AFM) let er goed op dat de rente niet boven de maximaal toegestane 14 procent op jaarbasis uitkomt.Flitskrediet afsluiten

Als u een flitskrediet wilt afsluiten dan krijgt u niet automatisch met extra hoge kosten te maken. Als u een garantsteller kunt aanstellen en het flitskrediet binnen de looptijd op tijd kunt terug betalen is er niets aan de hand. Natuurlijk is het beter om geen geld te lenen, het kost u namelijk altijd geld. En als u geld wilt lenen dan is de rente over een persoonlijke lening veel lager dan die over een minilening. Maar de minilening heeft zoals u wellicht al weet ook zo zijn voordelen. Neem alleen al de snelheid waarmee u het geld op uw rekening kan hebben staan. Lenen met BKR? Lenen zonder loonstrook is het allemaal mogelijk. En bovendien zult u bij een andere lening zoals de persoonlijke lening of het doorlopend krediet meer geld moeten lenen als bij het flitskrediet.

Ons advies is dan ook leen alleen als het echt niet anders kan en probeer zelf een garantsteller aan te stellen. Betaal op tijd terug dan vallen de extra kosten best mee.

Kosten flitskrediet

Er zijn kosten aan het afsluiten van een flitskrediet verbonden. Wij hebben de kosten welke Ferratum doorberekend voor u overzichtelijk in de tabel hieronder gezet. Zo kunt u precies zien wat het afsluiten van een minilening u precies gaat kosten.

Leenbedrag (EUR)TermijnLeenbedrag incl leenvergoedingJKP over leningVergoeding
110062€ 1113.009.67%€ 13.00
120062€ 1214.109.61%€ 14.10
130062€ 1315.309.63%€ 15.30
140062€ 1416.509.64%€ 16.50
150062€ 1517.809.71%€ 17.80
MikeVerantwoord lenen met de minilening
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation

Related Posts