Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

Studiefinanciering

Studiefinanciering

Studiefinanciering ook stufi genoemd op een website over lenen? Ja we krijgen veel mailtjes binnen van studenten die een minilening willen aanvragen. Zonde…. je hebt immers een studiefinanciering waarom zou je daarnaast nog een minilening afsluiten? Je moet de studiefinanciering aanvragen zodra je 18 jaar bent en gaat studeren. Hoe je de studiefinanciering moet aanvragen en waar, dat leggen we hieronder even uit.
Studiefinanciering aanvragen

Zodra je 18 jaar bent en je volgt een voltijdopleiding in het mbo dan kan je studiefinanciering aanvragen bij het DUO. Het beste is als je de studiefinanciering aanvraagt 3 maanden voordat je gaat studeren.

Hoe vraag je een studiefinanciering aan?

Het aanvragen van een studiefinanciering is snel en simpel te regelen:

  • Je moet een DigiD met SMS-controle aanvragen als je deze nog niet hebt. Je DigiD is een soort inlogcode voor alles wat met de overheid te maken heeft. Als je een DigiD gaat aanvragen dan zal je deze met ongeveer 5 werkdagen in huis hebben.
  • Als je deze nog niet hebt koop dan een persoonlijke OV-chipkaart. Zodra je studiefinanciering ontvangt krijg je namelijk een studentenreisproduct. Met je persoonlijke OV-chipkaart kan je dit studentenreisproduct opladen.
  • Als je de bovengenoemde producten eenmaal hebt dan kan je inloggen op Mijn DUO om studiefinanciering aan te vragen.

Hoeveel studiefinanciering krijg ik?

Hoeveel studiefinanciering je zult krijgen dat is helemaal afhankelijk van je persoonlijke situatie. Op de website van DUO kan je uitrekenen hoeveel studiefinanciering jij behoort te krijgen.

Studiefinanciering en lenen

Zoals je ziet is het aanvragen van studiefinanciering zo gebeurd. Aangezien je recht hebt op studiefinanciering is het ook zeer verstandig om op tijd studiefinanciering aan te vragen. Lenen kan je altijd nog maar als het niet nodig is dan is het afsluiten van een lening niet verstandig. En zeker als je een DUO studiefinanciering aanvraagt is lenen mogelijk helemaal niet nodig.Stufi data

Iedere maand zal de studiefinanciering oftewel stufi worden uitbetaald. De duo betaaldata zijn per maand verschillend. Alle studenten kijken dan ook uit naar de stufi data de dag waarop de studiefinanciering zal worden overgemaakt. Voor 2016 zijn de onderstaande data nog van toepassing.

Stufi data 2016

Woensdag 24 augustus
Vrijdag 23 september
Maandag 24 oktober
Donderdag 24 november
Donderdag 22 december

In de onderstaande video over het aanvragen van studiefinanciering zal een hoop duidelijk worden.

Aanvullende beurs

Het kan zo zijn dat je recht hebt op een aanvullende beurs. Je kunt een aanvullende beurs aanvragen als je ouders een lager inkomen hebben en het is afhankelijk of je studerende broers of zussen hebt. Of je in aanmerking komt voor een aanvullende beurs dat kun je berekenen op www.duo.nl.
Als je binnen 10 jaar je diploma haalt dan zal de aanvullende beurs een gift bij je diploma zijn. Behalve in de eerste 5 maanden van je studiefinanciering. In die maanden is de aanvullende beurs direct een gift, ook als je geen diploma haalt.

Studiefinanciering berekenen

Om te berekenen hoeveel studiefinanciering jij zou moeten ontvangen ga je naar www.duo.nl.

Zoals je hierboven kunt lezen is het aanvragen van een lening naast jouw studiefinanciering ten eerste onverstandig en in veel gevallen niet nodig.

MikeStudiefinanciering
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation

Related Posts