Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

Snel geld lenen

Snel geld lenen

Er kan zich een situatie voordoen waarin je snel geld wilt lenen. Dit kan aan de orde zijn als er een grote reparatie nodig is of een apparaat moet worden vervangen. Ook de studiekosten van kinderen kunnen soms hoog zijn en niet alle ouders kunnen dit geld tijdig opbrengen. Dan kan het dus nodig zijn dat je een geldlening aangaat. Er zijn verschillende manieren om snel geld te lenen. Dit kan via het internet, maar ook als je bij een bank aanklopt kan het soms binnen enkele dagen geregeld zijn. Sterker nog: veel banken bieden tegenwoordig op hun website de mogelijkheid om online een geldlening aan te vragen. Dit kan dus ook een prima optie zijn als je een financieel probleem moet oplossen.Wat is de beste manier om snel geld te lenen?

Wat de beste keuze is voor het aangaan van een lening hangt af van een aantal factoren. Zo is vooral van belang hoeveel geld je wilt lenen en hoe snel je dit geld nodig hebt. Als je iets meer  tijd hebt en het gaat om een hoger bedrag, dan kun je het beste een lening aangaan via een bank. Dan weet je eker dat je een eerlijke rente betaalt en als je in de problemen komt met de aflossing dan kan er meestal wel een regeling worden getroffen.

AanbiederMinimaalMaximaal
Ferratum€100,-€1500,-Aanvragen
Saldodipje.nl€100,-€1500,-Aanvragen
Ook controleert een bank altijd of je meer financiële verplichtingen hebt en of het verantwoord is om je een (nieuwe) lening te verstrekken. Zo voorkomt de bank dat je verplichtingen aangaat die niet verantwoord zijn. Je moet immers genoeg geld overhouden voor het voldoen van je vaste lasten en om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Het is niet realistisch om bijvoorbeeld een gezin van vier personen te laten rondkomen van 30 euro in de week. Dat is simpelweg niet haalbaar.

Een betrouwbare geldverstrekker voor een snelle lening

Heb je snel geld nodig ga dan in ieder geval in zee met een betrouwbare geldverstrekker. Iemand die je tegen een woekerrente een bedrag wil lenen met als enige voordeel dat het binnen twee dagen op je rekening staat, daar schiet je niet veel mee op. Je betaalt dan zoveel rente dat het een dure investering wordt om de lening uiteindelijk weer af te lossen. En vaak is het zo dat als je niet tijdig aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen, er direct hoge extra kosten in rekening worden gebracht. Zo wordt de lening alleen maar duurder. Je zult ervan schrikken als je achteraf uitrekent hoeveel rente en kosten je hebt betaald voor je lening en hoeveel duurder deze dus uiteindelijk is geworden.

De minilening voor kleinere bedragen

Een populair krediet voor een kleiner bedrag is de minilening of het flitskrediet. Dit is een lening voor een bedrag van meestal tussen de 500 en 1500 euro. Je gaat een lening aan voor een korte periode van 1 of 2 maanden. Je betaalt vaak geen rente, maar wel een bedrag voor administratiekosten. De voorwaarden zijn simpel: Je moet het geleende bedrag op of voor een bepaalde datum in zijn geheel weer terugbetalen. Bij een groter bedrag gelden soms twee vervaltermijnen, de eerste na 30 dagen en de tweede na 60 dagen.Wanneer is een minilening geschikt?

Een minilening is geschikt als geldverstrekking wanneer je een relatief klein bedrag nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een reparatie aan de auto moet betalen of als de rekening voor de dierenarts hoger uitvalt dan gedacht en je dier niet is verzekerd. Je kunt een minikrediet vaak binnen een dag regelen en het geld staat dan vaak de volgende werkdag al op je rekening zodat je je financiële verplichtingen direct kunt nakomen. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je het geld op zeer korte termijn weer terug moet betalen. Een flitslening is dan ook bij uitstek geschikt als je zeker weet dat je het geleende geld kunt terugbetalen zodra je salaris of uitkering wordt gestort. Betaal je niet op tijd dan lopen de kosten soms in rap tempo op en wordt het alsnog een dure lening.

Een lening met BKR toets

Veel officiële financiële instellingen zoals banken, zullen altijd een BKR toets aanvragen. Dit houdt in dat bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel wordt opgevraagd welke financiële verplichtingen je al hebt. Houd er daarbij rekening mee dat ook een telefoonabonnement boven een bepaald bedrag per maand meetelt als financiële verplichting, evenals het privé leasen van een auto. Daarnaast worden bij het BKR onder meer persoonlijke leningen aangemeld, doorlopende kredieten en het op afbetaling kopen van artikelen bij postorderbedrijven. Bij het toekennen van een lening wordt bekeken of het verantwoord is om aan jou geld te lenen. Je inkomen wordt getoetst aan de hand van je vaste lasten en overige financiële verplichtingen.

Een lening zonder BKR toets

Vooral op het internet kun je geldverstrekkers vinden die beloven je een lening te verstrekken zonder BKR toets. Soms heeft de instantie zelf een toetsingssysteem, maar het kan ook voorkomen dat er niets gecheckt wordt. Dat klinkt misschien aantrekkelijk. Als je snel geld nodig hebt dan kan het een voordeel zijn dat een geldverstrekker niet nagaat of je nog meer financiële verplichtingen hebt. Maar vergis je niet. Al je lopende verplichtingen gaan natuurlijk wel gewoon door en moeten worden betaald.

Als je dan een nieuwe lening aangaat kan het gebeuren dat je niet meer kunt rondkomen en moet gaan schuiven met betalingen. En dat leidt in de meeste gevallen tot een situatie waarbij je steeds verder in de problemen komt. Als je een lening aangaat ga dan altijd voor jezelf na of je deze lening redelijkerwijs kunt aflossen binnen de gestelde termijn. Als dat niet zo is dan is het misschien toch verstandiger om de aankoop of uitgave indien mogelijk uit te stellen. Doe je het toch, dan moet je er rekening mee houden dat geldverstrekkers die werken zonder BKR toets er soms zeer agressieve invorderingsmethoden op nahouden.

Hoe snel heb ik het geld op mijn rekening?

Ook banken zijn tegenwoordig vrij snel met het toetsen en toekennen van een lening. Zij werken ook steeds meer via het internet en dus kun je een lening bij een bank ook online aanvragen. Het is daarbij vaak aan te raden om bij meerdere banken te kijken, wie weet is een lening bij de ene bank goedkoper dan bij de andere. En ook al scheelt het maar een paar euro per maand, het is toch snel verdiend. Als je een lening online aanvraagt dan wordt deze vaak binnen enkele dagen beoordeeld. Als de lening wordt goedgekeurd dan kun je ook bij een bank het geld al binnen enkele dagen op je rekening hebben. Dus ook als je snel geld nodig hebt om bijvoorbeeld de wasmachine of de koelkast te vervangen kun je in veel gevallen gewoon bij een bank terecht.

Tijdelijk rood staan

Heb je een betaalrekening waarop je rood mag staan? Dan kun je ook nog overwegen om dit krediet te gebruiken om een noodzakelijke betaling te voldoen. De rente die je betaalt als je rood staat is vaak veel lager dan wanneer je een lening aangaat. Het is natuurlijk wel zaak dat je het tekort op redelijke termijn weer kunt aanzuiveren. Stel dat je een kredietlimiet hebt van duizend euro en je neemt hier 400 euro van op omdat je een nieuwe wasmachine nodig hebt. Dan kun je dit bedrag bijvoorbeeld met honderd euro per maand inlopen door ervoor te zorgen dat je van je inkomen steeds honderd euro per maand overhoudt. Zo heb je je lening binnen enkele maanden terugbetaald. De rentevergoeding zal dan in de meeste gevallen meevallen.

Geld lenen van familie of vrienden

Wanneer je snel geld nodig hebt is het misschien ook een optie om geld te lenen van familie of vrienden. Houd er dan wel rekening mee dat je goede afspraken maakt over het aflossen en houd je hier ook aan. De meeste ruzies  tussen familieleden of vrienden ontstaan vanwege geldkwesties. Degene aan wie je vraagt om geld te lenen moet daardoor natuurlijk zelf niet in de problemen komen en het bedrag zonder problemen kunnen missen. Voor iemand die geld leent aan een vriend of familielid geldt bovendien ook nog dat hij of zij er rekening mee moet houden dat het geld misschien niet of pas veel later weer wordt terugbetaald.

Veel mensen die financiële problemen hebben en hun betalingen dus niet zonder hulp van anderen kunnen doen, hebben deze problemen doorlopend. Dus het kan gebeuren dat eerder gemaakte afspraken over de terugbetaling niet worden nagekomen omdat er weer iets anders is gebeurd dat geld kost.

Goede afspraken over een geldlening op papier zetten

Leen je geld van een familielid of vriend, maak dan een overeenkomst op papier waarin je duidelijk vermeldt hoeveel geld er is geleend en wat de afspraken zijn over de terugbetaling. Zet allebei je handtekening onder de overeenkomst. Zo krijgt de lening een officieel karakter. Je geldverstrekker kan er eventueel mee naar een deurwaarder gaan als je niet aan je verplichtingen voldoet om het geld via gerechtelijke weg te laten invorderen.  Maar je doet er verstandig aan om de overeengekomen aflossingsafspraken stipt na te komen. Doe je dat niet dan zal het de vriendschap of familierelatie ernstig verstoren in de meeste gevallen.

Let op bij wie je online geld leent

Als je snel geld nodig hebt dan is de verleiding groot om in zee te gaan met de eerste de beste geldverstrekker die je online vindt. Maar lees de voorwaarden en “kleine lettertjes” goed om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Wat zijn de voorwaarden, hoeveel moet er per maand worden afgelost? Wat is het rentepercentage en hoeveel rente betaal je uiteindelijk voordat de gehele lening is afbetaald? Wat zijn de extra kosten als je niet op tijd aan je betalingsverplichtingen voldoet? Zijn er bijkomende administratiekosten en hoe hoog zijn deze kosten? Dit zijn allemaal zaken waar je op moet letten voordat je een lening aangaat.

Tref tijdig een betalingsregeling

Als je geld nodig hebt, wacht dan niet tot het laatste moment met hier een oplossing voor te vinden. Vaak zie je al een tijdje aankomen dat je niet aan je verplichtingen kunt voldoen. Je kunt dan bijvoorbeeld proberen een betalingsregeling te treffen met de crediteur. Veel bedrijven zijn wel bereid om je tegemoet te komen als je zelf met een oplossing komt. Dit is in de meeste gevallen goedkoper dan geld lenen, wat je immers ook weer terug moet betalen. Heb je meer schuldeisers, bereken dan eerst hoeveel je per maand kunt aflossen.

Zorg dat dit een reëel bedrag is en schrap dus zoveel mogelijk onnodige en luxe uitgaven. Verdeel dit bedrag naar rato over de schuldeisers en doe ze vervolgens een voorstel om de schuld af te lossen.

Stel een aankoop indien nodig uit

Wil je snel geld lenen omdat je een dure aankoop wilt doen, dan kun je in veel gevallen deze aankoop uitstellen. Sommige dingen zijn onmisbaar in een huishouden zoals een televisie of een wasmachine. Maar een nieuwe smartphone is, hoe gek het in de oren van sommigen ook klinkt, geen eerste levensbehoefte in de meeste gevallen. Bovendien kun je in het geval van een smartphone natuurlijk ook kiezen voor een goedkoper toestel in plaats van de nieuwste Samsung of iPhone.

Ook kun je vast wel toe met een abonnement met wat minder belminuten en minder internetgebruik. Zeker als je voor dit soort zaken geld moet gaan lenen is het een goed idee om eens goed te overwegen wat je nu werkelijk nodig hebt en wat eigenlijk allen als overbodige luxe kan worden gezien.Maak een goede afweging voordat je een lening aangaat

Het allerbelangrijkste is dat je een goede afweging maakt als je snel geld wilt lenen. Vergelijk aanbieders, zet de kosten op een rijtje en kies de voor jou beste oplossing. Bekijk vooraf goed of je de aflossingsverplichtingen kunt nakomen en of je daardoor niet nog verder in de financiële problemen komt. Als je dit allemaal hebt overwogen en alsnog een lening wilt aangaan dan heb je er in ieder geval goed over nagedacht.

MikeSnel geld lenen
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation

Related Posts