Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

Minilening zonder BKR check

Minilening zonder BKR

Bij het aangaan van een lening of een andere financiële verplichting volgt meestal registratie van die verplichting bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Hier worden van alle Nederlanders de leningen en kredietverstrekkingen bijgehouden. Banken en andere instanties kunnen toetsen of ze aan iemand een nieuwe lening willen verstrekken aan de hand van een overzicht van lopende verplichtingen. Als je veel schulden hebt dan kan het gebeuren dat een nieuw verzoek voor een lening wordt afgewezen. Dan kun je eventueel overwegen om een minilening zonder BKR aan te gaan. Dit is mogelijk bij diverse instanties, die meestal via het internet opereren.Wat is een minilening precies?

Een minilening is een lening die je binnen relatief korte tijd weer terug moet betalen. Je kunt ook maar een klein bedrag lenen. Een minilening is niet geschikt om een auto mee te kopen, je kunt er wel een periode mee overbruggen tot de volgende betaling van je salaris of uitkering. Een minilening ga je meestal aan voor een bedrag tussen de 50 en 1000 euro. Deze lening moet je binnen een periode van circa 30 dagen weer terugbetalen. Bij een wat groter bedrag zijn er soms twee vervaltermijnen, de eerste na 30 dagen en de tweede na 60 dagen. Je kunt een minilening dus alleen aangaan als je zeker weet dat je het geleende geld binnen een relatief korte periode weer kunt terugbetalen. Je betaalt voor een minilening vaak geen rente, maar wel een bedrag voor administratiekosten, wat dus in feite op hetzelfde neerkomt. Soms wordt wel rente berekend, het bedrag aan rente moet dan bij het lening bedrag vermeld worden.

AanbiederMinimaalMaximaal
Ferratum€100,-€1500,-Aanvragen
Saldodipje.nl€100,-€1500,-Aanvragen

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor een minilening?

Iedereen die in Nederland woonachtig is en beschikt over een Nederlandse bankrekening kan een minilening afsluiten. Je moet hiervoor wel meerderjarig zijn, dus minimaal 18 jaar. Verder moet je een kopie kunnen overleggen van een geldig identiteitsbewijs. Vaak vraagt de geldverstrekker je om 1 cent over te maken naar zijn rekeningnummer. Zo wordt gecontroleerd of de bankrekening die je hebt opgegeven inderdaad van jou is. Tot slot is het in de meeste gevallen noodzakelijk dat iemand borg voor je staat. Deze persoon verklaart de lening te zullen aflossen als jij daartoe niet in staat bent of in gebreke blijft. Ook de persoon die garant voor je staat moet een kopie van het identiteitsbewijs overleggen. Je kunt dus niet willekeurig iemand aanwijzen als borg die zelf van niets weet.

Waar kan ik een minilening afsluiten?

Een minilening sluit je af via internet. Er zijn verschillende kredietverstrekkers te vinden die een minilening, ook wel flitskrediet of flitslening genoemd, aanbieden. Je kunt dus als je hiervan gebruik wilt maken de aanbieders eerst vergelijken. Je kunt zien of er een BKR toets plaatsvindt of niet, maar ook hoeveel je maximaal kunt lenen. Let bij het vergelijken ook op de kosten. Soms wordt een minilening renteloos verstrekt, maar je betaalt wel een redelijk bedrag aan bijkomende administratiekosten. Ook de termijn voor de terugbetaling kan verschillen. Een borgstelling is vrijwel overal noodzakelijk, evenals het overmaken van 1 cent ter controle van je bankrekeningnummer. Soms blijft dit laatste achterwege als je al vaker geld hebt geleend bij dezelfde kredietverstrekker. Je kunt eventueel ook op het internet zoeken naar referenties om te controleren of een lening verstrekker wel of niet betrouwbaar is.

Waarom zou ik een minilening zonder BKR toetsing willen?

Sommige mensen hebben meerdere financiële verplichtingen. Het kan dan gebeuren dat een nieuwe lening wordt geweigerd door een bank of een online instelling die wel een BKR toets doet. De bank wil immers wel een redelijke zekerheid dat je het geleende geld ook weer op tijd terugbetaalt. Als je denkt dat een BKR toets negatief uitpakt en zal leiden tot een afwijzing dan kun je kiezen voor een minilening zonder BKR toets. Dit wil echter niet zeggen dat een instantie die het BKR niet raadpleegt, helemaal geen controle uitvoert. Vaak hebben deze instellingen hun eigen systemen om je kredietwaardigheid te controleren. Ook dit kan dus leiden tot een afwijzing. Sta je bijvoorbeeld te boek als wanbetaler dan is de kans vrij groot dat je ook zonder BKR toets geen minilening kunt afsluiten.

Wat heeft het BKR van mij geregistreerd?

Je kunt als je dat wilt ook je eigen gegevens inzien bij het BKR. Bij deze instantie staan alle leningen en andere financiële verplichtingen geregistreerd die op jouw naam staan. Dit geldt sinds 2017 ook voor de wat duurdere abonnementen voor mobiel bellen. Dus heb je het mobiele abonnement van je zoon of dochter op jouw naam staan, dan wordt dit bij jouw financiële verplichtingen gerekend. Dit geldt ook als je een leaseauto hebt, ook dit wordt gezien als een “langlopende financiële verplichting”. Verder vind je hier persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en creditcards. Ook als je geen saldo open hebt staan op je creditcard of niets hebt openomen van je doorlopend krediet staat dit wel geregistreerd. Je hebt immers de mogelijkheid om er gebruik van te maken. Een hypotheek staat niet bij het BKR geregistreerd, alleen als er sprake is van een betalingsachterstand.Wat is het risico als ik een minilening zonder BKR aanga?

Wanneer je aanvraag voor een minilening niet wordt getoetst, bestaat de kans dat je een verplichting aangaat die je niet kunt nakomen. Als je al veel verplichtingen hebt bestaat immers de kans dat je niet in staat bent om het minikrediet op tijd af te lossen. Mensen die een minikrediet aangaan hebben over het algemeen geen enkele financiële reserve. Want hadden ze die wel dan was het krediet immers niet nodig. Als er geen toetsing plaatsvindt dan wordt niet gecontroleerd of je wel kredietwaardig bent. Dit zal de kredietverstrekker niet heel veel uitmaken, deze zal er zeker voor zorgen dat hij zijn geld terugkrijgt. Hij heeft immers ook nog degene die voor jou garant moet staan achter de hand. Als je de lening niet op tijd aflost zal hij deze garantstelling aanspreken. Daarnaast gaat het over relatief kleine bedragen die dus geen groot risico vormen voor de kredietverstrekker. Voor jou als lening nemer is het risico er echter wel degelijk.

Wat gebeurt er als ik mijn minilening niet op tijd aflos?

Voor een minilening geldt over het algemeen een betalingstermijn van 30 dagen. Als je de lening binnen deze periode aflost is er niets aan de hand. Maar als je niet op tijd betaalt gaat de teller lopen. De bijkomende kosten kunnen dan in korte tijd flink oplopen. Ook is de kans groot dat je al snel bezoek krijgt van een incassobureau. Zij zullen er alles aan doen om je ertoe te bewegen om tot betaling over te gaan. Sommige incassodiensten houden er daarbij zeer agressieve methodes op na. Dagelijkse mails en telefoontjes zijn geen uitzondering. Daarnaast deinzen sommige incassobureaus er ook niet voor terug om te dreigen met beslaglegging. Dit is onwettig, alleen een deurwaarder kan beslag leggen op je inkomen of op roerende en onroerende goederen. Als je een incassobureau aan de deur krijgt, of dit nu voor een minilening is of voor een andere schuld, ga dan nooit akkoord met het meenemen van dure spullen want dit is onwettig. Een dreiging met beslaglegging op je inkomen is een loos dreigement, want hiervoor heeft een incassobureau simpelweg niet de bevoegdheid. Je werkgever of uitkerende instantie zal zo’n beslaglegging, als die al wordt aangevraagd, dus niet uitvoeren.

Moet ik laten weten waar ik het geld voor de minilening aan besteed?

Wanneer je bij een bank om een lening vraagt dan wil de bank in de meeste gevallen weten waar je het geld aan gaat besteden. Dit wordt dan meegenomen in de overwegingen of je de lening wel of niet krijgt. Wil je een auto kopen dan is de kans dat de lening wordt toegekend groter dan wanneer je zegt van het geld een dure vakantiereis te willen maken. Want als je de lening niet aflost, kan de bank eventueel beslag leggen op de auto en deze verkopen. Bij een minilening is dit niet van toepassing. De instantie die de lening verstrekt zal niet vragen waar je het geld voor nodig hebt. Het gaat immers maar om een klein bedrag en de kans dat je de lening op tijd terugbetaalt is redelijk groot. Bovendien heeft de kredietverstrekker altijd nog je borgstelling achter de hand. Dus of je de minilening nu besteedt aan een weekendje stappen of om de boodschappen te kunnen betalen zal niet veel uitmaken.

Is een minilening populair?

De minilening is redelijk populair. De belangrijkste reden daarvoor is dat je hem snel en tamelijk anoniem kunt afsluiten. Je hoeft je immers niet bij een bank te melden maar kunt alles vanuit je eigen huis regelen.  Ook het voordeel dat je het geld meestal binnen 1 of 2 dagen op je rekening hebt is voor veel mensen aantrekkelijk. Vaak wordt een minilening aangegaan om onverwachte kosten te kunnen dekken. Als de wasmachine moet worden gerepareerd dan wil de monteur vaak boter bij de vis. En als er dan geen geld is dan heb je een probleem. Ook andere kosten moeten soms direct of binnen een paar dagen worden betaald. Een minilening kan dan uitkomst bieden omdat de termijn voor aflossing over het algemeen minimaal dertig dagen is. Alleen bij kleine bedragen van bijvoorbeeld 50 euro geldt soms een betalingstermijn van 7 of 14 dagen. Het afsluiten van zo’n lening heeft dan ook alleen zin als je salaris of uitkering snel wordt betaald en je dus zeker weet dat je op tijd kunt aflossen.

Alternatieven voor een minilening

Een minilening brengt vaak hoge kosten met zich mee, ook als je op tijd aflost. Een alternatief kan zijn om het benodigde geld bij familie of vrienden te lenen. Zo iemand moet dan natuurlijk wel voorhanden zijn. Het is altijd verstandig om van zo’n lening een schriftelijke overeenkomst te maken die jullie beiden ondertekenen. Zo weten beide partijen wat de afspraken zijn en wanneer de lening moet worden terugbetaald en eventueel in hoeveel termijnen. Ook kun je natuurlijk bij een bank aankloppen. Als je rood mag staan op je betaalrekening is dit ook nog een alternatief om te overwegen. Voor rood staan betaal je over het algemeen maar weinig rente. Sommige banken hebben zelfs betaalrekeningen waar je een paar dagen gratis rood mag staan. Dit is dan altijd voordeliger dan een lening aan te gaan, of dit nu een minilening is of een persoonlijke lening bij de bank.

Houd zicht op je financiën

Het kan iedereen overkomen dat er ineens een geldtekort ontstaat. Soms heb je te maken met financiële tegenslagen die elkaar te snel opvolgen om ze met je inkomen te kunnen opvangen. Het is dan in principe geen probleem om een keer gebruik te maken van een minilening. Maar als dit een regelmatig terugkerend fenomeen wordt in je huishouden dan is er meer aan de hand. Zorg dat je inzicht krijgt in je financiën. Zet op een rijtje waar je geld aan uitgegeven wordt. Je vaste lasten zijn maandelijks terugkerende kosten die je sowieso moet betalen. Van wat er dan overblijft moeten de boodschappen worden gedaan en andere terugkerende uitgaven.Zo leer je beter met je geld om te gaan

Als je iedere maand geld tekort komt is het verstandig om te bekijken of je kunt bezuinigen. Zeg abonnementen op, kijk of je goedkoper uit kunt zijn voor het abonnement van je mobiele telefoon en voor de kosten van verzekeringen, gas en elektriciteit. Kijk ook eens naar je pinbetalingen, dat kan soms flink oplopen. Het is beter om wekelijks een bedrag te pinnen bij de geldautomaat en daarvan rond te komen. Dan weet je precies hoeveel je uitgeeft. Zo kun je ook beter bekijken of je kunt bezuinigen. Koop wat minder A-merken en koop alleen verse producten als je ze op tijd kunt gebruiken. Er wordt nog steeds jaarlijks heel veel weggegooid omdat het bedorven is. Een product dat over de datum is hoeft overigens niet per definitie niet meer geschikt te zijn voor consumptie. Door kritisch nar je uitgavenpatroon te kijken kun je soms tot verrassende conclusies komen als het gaat om bezuinigingen.

MikeMinilening zonder BKR check
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation

Related Posts