Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

Een minilening via het internet aanvragen

Minilening via internet

Een minilening kun je via het internet aanvragen. Er zijn meerdere aanbieders te vinden als je zoekt op “minilening” of “flitskrediet”. Een minilening wordt vaak door mensen aangevraagd als ze op korte termijn een relatief klein bedrag nodig hebben. Dit kan het geval zijn als er ineens een grote uitgave moet worden gedaan. Of als het en “dure” maand is geweest en je aan het einde van de maand voordat je salaris wordt betaald net wat geld tekort komt. Dan kan een minilening soms uitkomst bieden. Je kunt de aanvraag via het internet regelen en je hebt het geld dan in de meeste gevallen binnen 1 of 2 werkdagen al op je rekening staan.Is een minilening gratis?

Vaak wordt op de websites waar je een minilening kunt aanvragen geadverteerd met de opmerking dat er geen rente hoeft te worden betaald. Maar dat betekent niet dat een minilening niets kost. Want bij het aanvragen worden wel administratiekosten in rekening gebracht en die zijn vaak een stuk hoger dan wanneer je rente zou betalen. Maar als je snel geld wilt lenen is een minilening vaak wel de beste oplossing omdat je op deze manier vaak met weinig “gedoe” snel een bedrag op je rekening gestort kunt krijgen. Wat de kosten betreft is er nog een ander punt waar je aan moet denken. Als je een minilening afsluit moet je deze binnen een relatief korte periode weer terugbetalen. Doe je dat niet of te laat dan komen er flinke extra kosten bij en is de lening dus al helemaal niet meer gratis.

AanbiederMinimaalMaximaal
Ferratum€100,-€1500,-Aanvragen
Saldodipje.nl€100,-€1500,-Aanvragen

Hoe verloopt de aanvraag voor een minikrediet?

Als je een minilening wilt aanvragen dan begin je met het invullen van een aanvraagformulier op de website van de geldverstrekker. Hier geef je aan hoeveel je wilt lenen en vul je je persoonlijke gegevens in. Vervolgens wordt je gevraagd om een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. Dit kan in de meeste gevallen digitaal. Ook is het vaak noodzakelijk dat je een testbetaling van 1 cent doet vanaf de rekening waar je het bedrag op wilt laten storten. Zo kan de geldverstrekker zien dat deze rekening inderdaad op jouw naam staat. Vervolgens wordt in de meeste gevallen een borgstelling gevraagd. Deze borgstelling moet worden afgegeven door iemand die in geval jij de lening niet of niet tijdig terugbetaalt, voor de betaling zorg zal dragen. Ook van deze “garantsteller” moet een kopie van het ID-bewijs worden ingestuurd. Als dit allemaal geregeld is dan wordt het gevraagde bedrag doorgaans binnen 1 of 2 werkdagen op je rekening gestort.

Aanvullende voorwaarden voor het aanvragen van een minilening

Om voor een minilening in aanmerking te komen zijn er in de meeste gevallen nog aanvullende voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet de aanvrager minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast moet je beschikken over een woonadres in Nederland. Ook je bankrekening waarop het geld wordt gestort moet een Nederlandse rekening zijn. Sommige kredietverstrekkers eisen dat je de Nederlandse nationaliteit hebt en verlangen tevens een bewijs van inkomsten, hetzij salaris hetzij een uitkering. Hiervan moet je dan eveneens een bewijsstuk overleggen. Omdat dit allemaal digitaal geregeld kan worden kan de aanvraag doorgaans snel worden afgehandeld. Voordat het digitale tijdperk bestond moest dit allemaal per post en duurde een aanvraag alleen al om die reden veel langer. Nu zijn er websites die beloven dat je dezelfde dag nog uitsluitsel krijgt over de toekenning van een minilening.

Hoe hoog is een minilening?

Een minilening wordt zo genoemd omdat het gaat om een relatief klein bedrag en omdat je dit bedrag binnen een korte termijn weer terug moet betalen. Het is bij een minilening niet zo dat je een aflossing van een paar tientjes per maand kunt doen. Doorgaans moet het bedrag in één of hooguit twee termijnen weer worden terugbetaald. De eerste termijn vervalt doorgaans na 30 dagen, de eventueel tweede na 60 dagen. Dit kenmerkt het doel van de minilening, het is een lening die bedoeld is om een klein financieel probleem voor een relatief korte termijn te overbruggen. Veel mensen die een minilening aanvragen doen dit om de termijn naar een volgende salarisbetaling te overbruggen als het een dure maand is geweest of als er een grote uitgave moet worden gedaan.

Waarom vragen mensen een minilening aan?

De belangrijkste reden waarom mensen een minilening aanvragen is dat ze ergens anders niet op korte termijn geld kunnen lenen. De minilening staat binnen een dag of hooguit twee dagen op je rekening en dat is waar aanvragers vaak op uit zijn. Ze hebben snel geld nodig en dit is dan de enige voor de hand liggende oplossing. Een bijkomend voordeel is dat veel verstrekkers van minileningen geen check doen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Mensen die al meerdere financiële verplichtingen hebben die bij het BKR geregistreerd zijn komen vaak bij reguliere instellingen niet meer in aanmerking voor een lening. Dan is een minilening natuurlijk een aantrekkelijke oplossing. Ook vinden veel mensen het prettig dat een minilening redelijk anoniem kan worden afgesloten. Behalve degene die zich garant stelt voor de aflossing weet niemand van het bestaan van de lening af. Sommige mensen schamen zich voor hun financiële problemen en willen daarom niet bij een reguliere bank aankloppen.Zijn er risico’s verbonden aan een minilening?

Het belangrijkste risico van het aangaan van een minilening is de aflossingstermijn. Veel mensen realiseren zich niet dat een periode van 30 dagen zo om is. En je moet de lening echt op tijd terugbetalen want anders lopen de bijkomende kosten snel op. Bovendien hanteren sommige verstrekkers van minikredieten niet al te vriendelijke invorderingsmethodes. Het kan zomaar gebeuren dat er ineens iemand aan de deur staat die “even het geld komt ophalen”. Als je dat dan niet hebt kan zo’n gesprek buitengewoon intimiderend verlopen. Overigens mag een incassobureau geen beslag leggen op je inkomen, hiervoor is een deurwaarder nodig.

Sommige incassobureaus dreigen hier wel mee maar zij hebben deze bevoegdheid niet. Ook mogen zij geen spullen uit je huis meenemen als vergoeding voor de lening. Het enige wat een incassobureau mag doen is aandringen op spoedige betaling. Ook de incassokosten mogen niet exorbitant hoog oplopen. Als dit wel gebeurt kun je hier met succes tegen protesteren. Maar feit blijft dat een minilening niet voor niets een minilening heet en dus op korte termijn moet worden terugbetaald.

Is er een alternatief voor een minilening?

Het beste alternatief voor het aangaan van een minilening is natuurlijk de desbetreffende uitgave uitstellen. Sommige dingen kunnen best even wachten. Als je smartphone stuk gaat dan wil je misschien binnen een paar dagen een nieuwe, maar realiseer je dat hele generaties voor jou zonder zo’n mobieltje zijn opgegroeid en dat een paar dagen of zelfs een paar weken zonder heus wel mogelijk is. Je kunt veel beter wachten tot je een nieuwe telefoon zelf kunt betalen of totdat je abonnement afloopt en je een nieuwe kunt uitzoeken. Maar als de aankoop niet kan worden uitgesteld dan kun je misschien geld lenen van een vriend of familielid. Dit gebeurt meestal zonder dat er een rentevergoeding wordt gerekend, aangezien de spaarrente al geruime tijd historisch laag is. Het is dan wel belangrijk om goede afspraken te maken over de aflossing.

Afspraken voor het lenen van geld van een bekende

Als je geld van een familielid leent is het belangrijk om hierover goede afspraken te maken. Misschien vind je  het overdreven, maar zet deze ook op papier. Noteer hoeveel geld er is geleend en in hoeveel termijnen dit bedrag wordt terugbetaald. Ook is het verstandig op te nemen wanneer de termijnen vervallen. Onderteken dit formulier beiden en zorg dat je allebei een origineel exemplaar hebt. Zo weten jullie in ieder geval allebei wat er is afgesproken en kun je hier ook naar verwijzen als er toch onenigheid ontstaat. Het is overigens niet verstandig om regelmatig bij vrienden of familie aan te kloppen voor een geldlening. Dit kan tot ergernis en wrijving leiden en het kan je het goede contact uiteindelijk kosten. Kom je regelmatig geld tekort dan is het wellicht een idee om eens kritisch naar je uitgavenpatroon te kijken.

Wanneer is een minilening geen verstandige keus?

Een minilening is alleen verstandig als je zeker weet dat je het geleende bedrag binnen de gestelde termijn weer terug kunt betalen. Het kan dus een uitkomst zijn als je bijvoorbeeld wat later dan gebruikelijk je salaris krijgt. Om een week of twee weken te overbruggen als je hiervoor echt geen andere financiële middelen hebt kun je prima een minilening afsluiten. Je betaalt het geld terug op het moment dat je inkomen binnenkomt en het probleem is opgelost. Maar als je structureel geld tekort komt dan is een minilening geen goede optie. Want je zult dan ook geen geld hebben om de lening binnen de gestelde termijn terug te betalen. En dan betaal je een forse vergoeding voor iedere dag dat je te laat bent met terugbetalen. De kosten kunnen op die manier flink oplopen. Als je vooraf al weet dat terugbetalen een probleem gaat worden dan is het echt niet verstandig om een minilening aan te vragen.

Is een minilening zonder BKR toets een goede optie?

Er zijn verstrekkers van minileningen die adverteren met de belofte dat er geen BKR toets plaatsvindt. Dit is overigens niet hetzelfde als “er wordt nergens naar gekeken en iedereen kan bij ons lenen”. Vaak hebben instellingen die geen BKR toets doen hun eigen systeem om de kredietwaardigheid te checken. Ook is het van belang of je bij een instantie bekend bent. Heb je al vaker geleend en netjes op tijd terugbetaald dan zal je sneller een lening krijgen dan wanneer je als wanbetaler te boek staat. Als er geen BKR toets wordt gedaan dan betekent dit dat de geldverstrekker geen of minder inzicht heeft in je financiële situatie. Dat is voor hem een risico en eigenlijk ook wel voor jou. Want als je al meerdere leningen en andere financiële verplichtingen hebt is het de vraag of het verstandig is om een nieuwe lening aan te gaan. En dan ook nog eens een lening die op heel korte termijn weer moet worden terugbetaald. Je overige verplichtingen lopen immers ook gewoon door. Als je door het aangaan van een minilening alleen maar dieper in de financiële problemen komt dan is het echt beter om het niet te doen.

Maar wat als ik toch dringend geld nodig heb?

Bekijk waarvoor je geld nodig hebt. Kun je de aankoop of de betaling uitstellen? Voor sommige betalingsverplichtingen kun je een regeling treffen om dit in termijnen te doen. Of misschien kun je afspreken dat je een vordering betaalt als het vakantiegeld wordt betaald of een eindejaar bonus. Als degene die je geld verschuldigd bent daarmee instemt dan hoef je geen nieuwe lening aan te gaan. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om de gemaakte afspraak over de aflossing ook daadwerkelijk na te komen omdat anders je kredietwaardigheid in het geding komt.De minilening is sterk in opkomst

De minilening is een populaire manier van geld lenen. Steeds meer mensen ontdekken het gemak ervan als ze even krap zitten. En feitelijk is er ook niets mis mee. Als je de lening ruim op tijd weer terg kunt betalen dan is het een prima manier om een periode van wat minder financiële ruimte te overbruggen. Je kunt dan toch die nieuwe TV kopen of de auto laten repareren. Als je de lening op tijd terugbetaalt zijn er verder geen kosten aan verbonden en ben je dus vaak goedkoper uit dan wanneer je bij een bank of andere financiële instelling zou lenen. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om een flitskrediet af te sluiten. Het is ook snel geregeld, ook dat is een voordeel. Als je de aanvraag doet heb je binnen enkele dagen je geld. Dat kan soms erg goed uitkomen.

Vergelijk aanbieders en maak dan pas je keuze

Wil je een minilening aangaan? Vergelijk dan aanbieders en lees goed welke voorwaarden er worden gehanteerd. Kijk ook zeker naar de kosten die worden berekend en de aflossingstermijn. Leen ook zeker niet meer dan je nodig hebt. Kun je met 500 euro je financiële probleem oplossen? Leen dan zeker niet het dubbele. De verleiding om dit bedrag aan niet noodzakelijke uitgaven uit te geven is groot. Maar het moet uiteindelijk natuurlijk wel weer binnen de gestelde termijn worden terugbetaald.

MikeEen minilening via het internet aanvragen
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation

Related Posts