Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

Geld lenen voor een begrafenis

Geen uitvaartverzekering, wat nu?

Geld lenen voor een begrafenis? Als er iemand komt te overlijden in uw omgeving dan is dat al erg genoeg. Maar als de overledene nooit een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan kan er bovenop de emotionele klap ook nog een financiële komen. De kosten voor een uitvaart worden namelijk op de nabestaanden verhaald. Misschien weet u niet direct wat de gemiddelde uitvaart in Nederland kost, maar dat is al snel €7.500,-. Een bedrag wat niet iedereen achter de hand heeft. Nu zal er eerst worden gekeken of het bedrag uit de erfenis gehaald kan worden, maar als de overledene niets achterlaat dan valt er ook niets te halen.

Hoe dit te voorkomen?

Om te voorkomen dat uw nabestaanden achter blijven met de kosten van uw uitvaart is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. U weet dan dat de uitvaartverzekeraar uw uitvaart tot in de puntjes zal verzorgen en er geen openstaande kosten voor de nabestaanden over blijven. Een uitvaartverzekering kost u hooguit enkele euro’s per maand en u voorkomt er een hoop financiële ellende mee.

Geld lenen

Als blijkt dat u als nabestaanden niet genoeg financiële middelen heeft om de uitvaart te bekostigen dan is er de mogelijkheid om geld te lenen voor de uitvaart. Nu kunnen we al zeggen dat u geen minilening kunt afsluiten om een uitvaart te bekostigen. Met een minilening leent u namelijk niet meer dan €1.500,- en zoals we net al schreven kost een uitvaart al snel €7.500,-.

Er zijn twee manieren om de uitvaart toch te bekostigen door het lenen van geld:

Persoonlijke lening afsluiten: een mogelijkheid om geld te lenen voor een begrafenis is om een persoonlijke lening af te sluiten. U leent dan het benodigde bedrag en dit lost u daarna maandelijks af.

Sociale Dienst: als u geen werk heeft en een uitkering ontvangt dan kunt u via de Sociale Dienst een aanvraag doen om geld te lenen. In dat geval zal er een kostenbegroting worden gemaakt door een uitvaartondernemer. De Sociale Dienst moet deze begroting goedkeuren en als dit is gebeurd dan zal het benodigde bedrag worden overgemaakt aan de uitvaartondernemer. Het geleende geld kunt u periodiek terug betalen aan de Sociale Dienst of u kunt maandelijks een gedeelte op uw uitkering laten inhouden.

Uitvaartverzekering afsluiten

Ondanks dat u altijd geld kunt lenen als u dit niet heeft om uw dierbare een waardig afscheid te geven, is het verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten. Hiermee verzekerd u zich tegen de kosten van uw uitvaart en dit is voor uzelf een fijn idee maar zeker ook voor uw nabestaanden.

MikeGeld lenen voor een begrafenis
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation