Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

Een minilening afsluiten

Minilening afsluiten

Er zijn steeds meer leenvormen op de markt. Neem bijvoorbeeld de minilening. Dit is een vorm die vooral handig is voor als u snel even wat extra geld nodig heeft. Eigenlijk is het een soort tussenvorm tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. U gebruikt hem namelijk vaak voor een snelle directe uitgave, maar er zit een vaste looptijd en een vast aflossingsbedrag aan vast. Toch is dit een makkelijke manier om snel een klein extra bedrag te hebben waarover u kunt beschikken. Bovendien bent u er na een korte looptijd alweer van af.
Kleine bedragen

Het grote voordeel van minileningen is dat het om kleine bedragen gaat. Zowel voor persoonlijke leningen als voor een doorlopend krediet gaat het al snel om een beginbedrag van 2.500 euro. Wanneer u minder nodig hebt zit u dus met een probleem. U moet dan of tegen uw zin in meer lenen, of u moet langer wachten met uw investering. Bij een minilening gaat het om bedragen die ergens tussen de 100 en 1.500 euro liggen. Omdat het om zulke kleine bedragen gaat wordt het vaak door de verstrekker van het krediet ook nog eens direct beschikbaar voor u gemaakt.

Het afsluiten

Het afsluiten van een minilening doet u bij een kredietverstrekker. Er zijn er slechts enkele van in Nederland. Dit komt omdat de meeste bedrijven zich juist met de grotere leningen bezighouden. Het is wel zo dat het afsluiten vaak geheel online gedaan kan worden. Omdat het bedrag dermate klein is hoeven de verschillende controles vaak niet te worden uitgevoerd. Dit kost immers alleen maar onnodig tijd. Door online een aantal vragen in te vullen en documenten door te sturen kunt u al snel weten of de lening mogelijk is of niet. Soms weet u het al dezelfde dag en heeft u het geld een dag later.

AanbiederMinimaalMaximaal
Ferratum€100,-€1500,-Aanvragen
Saldodipje.nl€100,-€1500,-Aanvragen

Waarom een minilening

U vraagt zich misschien af waarom u voor een minilening zou moeten gaan. U kunt het geld immers ook van een kennis of familielid lenen. Toch zitten er een aantal voordelen aan het lenen van kleine bedragen. Zo heeft u bijvoorbeeld geen diepere band met de kredietverstrekker. Dit betekent dus ook dat u geen verantwoording hoeft af te leggen of iets dergelijks. Bovendien bent u er snel weer van af. U betaalt vaak na een week tot maximaal na acht weken alles terug. Zo bent u dus ook snel weer van uw schuld af zonder dat er verdere gevolgen zijn.En waarom juist niet?

Een klein nadeel aan de minilening is dat de kosten vaak wat hoger zijn dan bij gewone leningen of dan bij het lenen van een bekende. De rente is immers iets hoger. Dit is echter slechts relatief. U leent namelijk ook een kleiner bedrag voor kortere tijd, dus u bent geen honderden of duizenden euro’s extra kwijt. Toch is het wel iets om rekening mee te houden. Bovendien kunt u gemakkelijk in de val lopen. Het lenen van kleine bedragen gaat vaak erg makkelijk. Dit kan weleens tot gemakzucht leiden waarna u dus in de schulden komt. Let hier goed op.

MikeEen minilening afsluiten
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation

Related Posts