Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

minilening1.png

Toenemende klanttevredenheid bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, beter bekend als het Nibud heeft onderzoek gedaan naar huishoudens die de laatste twee jaar een persoonlijke lening via een intermediair hebben aangevraagd. Uit het onderzoek is gebleken dat er tevredenheid heerst over het afsluiten van een persoonlijke lening. Er zijn nauwelijks complicaties bij het aflossen van het maandbedrag bij dit soort leningen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat er steeds meer consumenten een lening afsluiten die aansluit bij de persoonlijke situatie maar vooral bij hun financiële situatie. Een van de oorzaken van deze ontwikkeling is de versoepelde acceptatienorm die tegenwoordig veelal wordt gehanteerd bij het afsluiten van een lening. Banken hanteren diverse toetsingscriteria die worden gebruikt om te berekenen of de maandelijkse lasten dragend zijn.

WAT HOUDT EEN PERSOONLIJKE LENING IN?

Maar wat is een persoonlijke lening nou precies? Een persoonlijke lening biedt men de mogelijkheid om in één keer een bepaalde hoeveelheid geld aan te vragen. Dat bedrag ligt ongeveer tussen de 5.000 en 50.000 euro. Je moet dus dit gehele bedrag terugbetalen binnen de afgesproken looptijd. Ook staat de rente van dit bedrag vast, terwijl bij een doorlopend krediet de rente schommelt. Het voordeel van een vast rentepercentage is dat je aan het begin van je lening al precies weet hoeveel je maandelijks moet gaan aflossen. Zo voorkom je onverwachte verrassingen.

INVLOED VAN LOOPTIJD EN RENTE

Uit het onderzoek is gebleken dat de bijbehorende looptijd meer effect heeft op de ervaringen van consumenten dan alvorens werd vastgesteld. Over het algemeen geldt de regel: Hoe langer de looptijd, des te lager de klanttevredenheid. Hieruit kan worden geconcludeerd dat consumenten die een persoonlijke lening hebben afgesloten er moeite mee hebben om na de uitgave van het geleende geld, het leenbedrag af te lossen. Er kunnen negatieve gevoelens over de lening ontstaan wanneer de necessiteit van de lening verdwenen is.
Het Nibud attendeert kredietverstrekkers en intermediairs meer aandacht op de looptijd en het totaalbedrag van een persoonlijke lening te vestigen dan op dit moment het geval is. Bij dit proces ligt er een grote verantwoordelijkheid bij de inrichting van de keuzeomgeving op de website. Uit het onderzoek komt voort dat wanneer het totaalbedrag van een persoonlijke lening duidelijk in beeld wordt gebracht, meer consumenten kiezen voor een kortere looptijd dan als dit niet het geval is.

HET VERGELIJKEN VAN EEN PERSOONLIJKE LENING

Door bij het afsluiten van een persoonlijke lening meerdere leningen te vergelijken, ontstaat er meer inzicht in de looptijd en het totale leenbedrag en welke persoonlijke lening het meest geschikt is. Er zijn innovatie vergelijkingswebsites die dit proces optimaliseren. Een lening vergelijken biedt je meer overzicht in welke kredietverstrekker een gunstige looptijd heeft en lage rentekosten. Wanneer je een geschikte lening hebt gevonden kun je bij deze vergelijker een lening direct afsluiten. Ook is het mogelijk om bij deze vergelijkers een lening over te sluiten. Een lening oversluiten houdt in dat je één nieuwe lening afsluit voor een bedrag waarmee je alle bestaande leningen kunt aflossen.

Lees verder
MikeToenemende klanttevredenheid bij het afsluiten van een persoonlijke lening
minilening1.png

Lening oversluiten om de rente te verlagen

Het komt geregeld voor, dat mensen te veel voor hun lening bij een bank of andere
kredietverstrekker betalen. Op het moment dat zij de lening afsloten stond de rente voor
lenen wellicht vrij hoog. Nu de rente sterk gedaald is, kan lenen plotseling veel goedkoper
zijn dan dat dit voorheen was! Het oversluiten van een lening maakt het mogelijk om de
maandlasten die een lening met zich meebrengt, te verlagen. In dit artikel vertellen we u
meer over een lening oversluiten en hetgeen hierbij komt kijken. Wanneer heeft u voor het
laatst gekeken of er elders lagere rentes worden aangeboden?

Lees verder
MikeLening oversluiten om de rente te verlagen
minilening1.png

Geld lenen voor zonnepanelen: hoe werkt dat?

Steeds meer woningbezitters overwegen het gebruik van zonnepanelen op het dak van hun
woning. Zonnepanelen zijn door de jaren heen steeds aantrekkelijker geworden, door het
toegenomen rendement hiervan en de afgenomen kosten. Met zonnepanelen draagt u niet
alleen bij aan een beter milieu, ook kunt u besparen op de kosten van uw energierekening.
Voortaan kunt u immers uw eigen groene stroom opwekken, wat van uw verbruik aan grijze
stroom wordt afgetrokken. Hetgeen overblijft wordt in rekening gebracht! In dit artikel
vertellen we u meer over de mogelijkheid om in zonnepanelen te investeren met een
minilening.

Lees verder
MikeGeld lenen voor zonnepanelen: hoe werkt dat?
minilening1.png

Voordelen en nadelen van het afsluiten van een minilening voor gepensioneerden

Een minilening kan een uitkomst zijn als je even krap zit. Als je een onverwachte uitgave moet doen en je salaris of uitkering wordt pas over twee weken gestort dan kun je met een minilening dit tijdvak overbruggen. Ook als je met pensioen bent kun je in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een minilening. Sommige geldverstrekkers hanteren een leeftijdsgrens van 70 of 75 jaar voor het verstrekken van een minilening. Lees dus goed de voorwaarden voordat je je aanvraag indient.

Lees verder
MikeVoordelen en nadelen van het afsluiten van een minilening voor gepensioneerden
minilening1.png

Geld lenen voor een begrafenis

Geen uitvaartverzekering, wat nu?

Geld lenen voor een begrafenis? Als er iemand komt te overlijden in uw omgeving dan is dat al erg genoeg. Maar als de overledene nooit een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan kan er boven op de emotionele klap ook nog een financiële komen. De kosten voor een uitvaart worden namelijk op de nabestaanden verhaald. Misschien weet u niet direct wat de gemiddelde uitvaart in Nederland kost maar dat is al snel €7.500,-. Een bedrag wat niet iedereen achter de hand heeft. Nu zal er eerst worden gekeken of het bedrag uit de erfenis gehaald kan worden maar als de overledene niets achterlaat dan valt er ook niets te halen.

Lees verder
MikeGeld lenen voor een begrafenis
minilening1.png

Kan ik geld lenen?

Kan ik geld lenen en hoeveel?

Als u even wat extra financiële ruimte kunt gebruiken dan is het fijn om te weten of u een lening kunt aanvragen. Niet voor iedereen is het mogelijk om geld te lenen als dit nodig is. Een oorzaak kan zijn dat u negatief geregistreerd staat bij het BKR in Tiel of dat uw inkomen niet toereikend is om een lening af te lossen. Of u geld kunt lenen hangt dus sterk af van uw persoonlijke omstandigheden.

Lees verder
MikeKan ik geld lenen?
minilening1.png

Geld lenen voor de feestdagen

Een lening afsluiten voor de feestdagen

De wintertijd is weer ingegaan en de dagen worden kouder, nog even en de gezellige decembermaand breekt weer aan. Voor veel mensen betekent dit weer een gezellige maand met veel cadeaus en lekker eten. Maar helaas ook voor velen een maand waarin ook ieder dubbeltje moet worden omgedraaid. Voor deze mensen is er niet genoeg budget om aan alle gekte mee te doen. Wat tegenwoordig veel mensen doen is een lening afsluiten voor de feestdagen. Men sluit half december een minilening af om zo geld beschikbaar te hebben voor de kerstdagen zodat er wat meer eten en cadeaus gekocht kunnen worden. Waarom juist een minilening voor deze dagen?

Lees verder
MikeGeld lenen voor de feestdagen
minilening1.png

Klein bedrag lenen – Vergelijk alle Minilening Aanbieders

Klein bedrag lenen – Vergelijk eerst de Minilening Aanbieders

Een klein bedrag lenen is tegenwoordig snel en simpel te regelen. Op onze website minileningdirekt.nl heeft u de keuze uit verschillende minilening aanbieders. Of u nu 100 euro of 1000 euro wilt lenen het kan allemaal bij deze kredietverstrekkers. En over de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken. Heeft u een negatieve BKR notering? Ook dat is geen probleem bij het aanvragen van een minilening.

Lees verder
MikeKlein bedrag lenen – Vergelijk alle Minilening Aanbieders
minilening1.png

Geld lenen na de vakantie

Geld lenen na de vakantie

De vakanties in Nederland zijn weer ten einde en voor veel mensen is een blik op hun banksaldo niet een heel plezierige bezigheid. De vakantie was weer net even te duur en de komende maanden moet er even wat rustiger aan gedaan worden. Natuurlijk gaan de normale kosten ook gewoon door en zal er ook gegeten moeten worden. Om nu niet weken of zelfs maanden achter de feiten aan te hoeven lopen zou u er aan kunnen denken om een minilening af te sluiten. Veel mensen gebruiken de minilening jaarlijks als een soort vakantielening.

Lees verder
MikeGeld lenen na de vakantie
minilening1.png

Geld lenen op een snelle manier

Op een snelle manier geld lenen

Als u op een snelle manier een klein bedrag wilt lenen dan zijn er een paar mogelijkheden. Ten eerste kunt u bij familie of vrienden vragen of zij u eventueel een klein bedrag kunnen lenen. Voor de meeste mensen rust hier toch een taboe op en lenen ze liever anoniem bij een kredietverstrekker. Ondanks dat u bij een kredietverstrekker meer kosten over de lening betaald. Bij de grotere leningen zit u minimaal enkele jaren aan de afgesloten lening vast, maar als u snel een klein bedrag wilt lenen is er ook de minilening welke u uit de brand kan helpen.

Lees verder
MikeGeld lenen op een snelle manier