Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

8 tips voor het afsluiten van een lening

8 tips voor het afsluiten van een lening

Als u een lening wilt afsluiten dan zult u aan de onderstaande tips profijt kunnen hebben. U kunt geld willen lenen voor het aanschaffen van een nieuwe auto, de verbouwing van de badkamer of u wilt geld lenen voor uw vakantie. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarvoor u geld kunt lenen. Veel mensen sluiten snel een lening af zonder vooraf enkele belangrijke regels in acht te nemen. Sluit nooit een lening te overhaast af, het kan u namelijk veel geld besparen als u de tijd neemt bij het afsluiten van een lening.

AanbiederMinimaalMaximaal
Ferratum€100,-€1500,-Aanvragen
Saldodipje.nl€100,-€1500,-AanvragenTip 1: Kijk ook bij andere kredietverstrekkers

Als u besluit een lening af te sluiten dan zijn de meeste mensen geneigd om dit te doen bij de kredietverstrekker waar ze al meer financiële diensten hebben afgesloten. Of in het geval van de minilening sluiten ze altijd een minilening af bij de minilening aanbieder waar ze al vertrouwd mee zijn. Maar u kunt bij een andere aanbieder misschien veel goedkoper lenen. Het is dus aan te raden om verder te kijken dan bij uw vaste kredietverstrekker.

Let vooral op de rente deze kan namelijk tussen de verschillende kredietverstrekkers behoorlijk uiteen lopen. De administratie en afsluitkosten moet u ook niet over het hoofd zien want ook in deze kosten zitten behoorlijke verschillen.

Tip 2: Kijk eerst naar uw financiële situatie

Door eerst uw financiële situatie goed te bekijken kunt u uitrekenen hoeveel u kunt lenen. Een kredietverstrekker geeft u aan de hand van uw financiële situatie een bedrag welke u maximaal kunt lenen. U hoeft natuurlijk niet het maximale te lenen. U zult moeten kijken of u in de toekomst nog uitgaven of financiële meevallers kunt verwachten. Als u hierop het te lenen bedrag aanpast dan komt u in de meeste gevallen niet voor verrassingen te staan.

U zult moeten kijken wat de maandlast van de aan te vragen lening zal worden. U moet immers iedere maand een bepaald bedrag terug betalen en dit moet wel in uw financiële plaatje passen. Bij het aanvragen van een minilening hoeft u niet te ver vooruit te rekenen, Omdat de looptijd van een minilening laag is bent u met maximaal 45 dagen alweer van de lening af. Maar ook in het geval van de minilening moet u er wel rekening mee houden dat het geleende geld terug betaald dient te worden.

Tip 3: Kijk naar de voorwaarden van de lening

Bij het aanvragen van een lening zult u vooraf niet alleen naar de kosten moeten kijken maar net zo belangrijk zijn de voorwaarden. Voordat u een lening gaat aanvragen zult u de voorwaarden goed moeten doornemen. Als u de lening eenmaal heeft aangevraagd bent u namelijk te laat als u het niet eens bent met de voorwaarden van de desbetreffende kredietvertrekker.

Tip 4: Leningen oversluiten

Als u al enkele leningen heeft afgesloten en u wilt nog een lening aanvragen dan is het verstandig om de leningen samen te voegen door de lening te oversluiten. Door de leningen bij één partij onder te brengen kunt u veel goedkoper lenen dan dat u verschillende leningen bij andere aanbieders heeft lopen. U moet wel de voorwaarden doornemen voordat u een lening wilt oversluiten. Niet bij iedere lening kunt u oversluiten en in bepaalde gevallen zult u een boete moeten betalen. De boete welke u moet betalen is bijna altijd lager dan het voordeel wat u uit het oversluiten haalt.Tip 5: Vergelijk de kredietverstrekkers

Het vergelijken van de leningen kan u een hoop geld besparen. Als u de verschillende kredietverstrekkers gaat vergelijken zult u zien dat er een verschil in voorwaarden maar ook aan de kosten van de aangeboden leningen zit. Door de juiste lening bij de juiste kredietverstrekker af te sluiten kunt u echt veel voordeliger een lening afsluiten. Het vergelijken van de aanbieders kunt u tegenwoordig snel en simpel online doen. Nadat u enkele kredietverstrekkers heeft overgehouden is de volgende stap om bij deze financiële instellingen een offerte op te vragen. Als u deze offertes heeft vergeleken dan kunt u bepalen waar u de goedkoopste en voor u de beste lening kunt afsluiten.

Tip 6: Houdt rekening met een inkomensdaling

U kunt nu een vaste baan hebben maar de zekerheid dat u deze tot uw pensioen zult houden is er niet. U zult dus bij het afsluiten van een lening altijd rekening moeten houden met het feit dat u uw baan verliest of arbeidsongeschikt kunt worden. Als u werkeloos bent dan ontvangt u 70 procent van het laatst verdiende loon en ook dan moet u de lasten van de lening nog kunnen betalen. Naast de lening heeft u ook uw vaste maandlasten nog en deze moeten allemaal betaald kunnen worden ook als u werkeloos bent of arbeidsongeschikt bent geworden. Houdt dus bij het afsluiten van een lening altijd rekening met een onverwachtse inkomensdaling. Dan komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Tip 7: Houdt de rente van de lening in de gaten

Als u een lening heeft afgesloten dan is op het moment van afsluiten de rente meestal gunstig vergelijken andere aanbieders. Maar na een aantal jaar kan de rente dalen bij andere kredietverstrekkers. Door dit goed in de gaten te houden en hierop in te spelen door de lening te oversluiten kunt u maandelijks goedkoper uit zijn. Als u besluit uw lening over te sluiten naar een andere aanbieder dan moet u wel eerst uitrekenen wat het u oplevert. In bepaalde gevallen zult u een boete moeten betalen maar omdat deze vaak vrij laag is, is het zeker rendabel om de bestaande lening te oversluiten.

Tip 8: Laat uw nabestaanden niet achter met uw schuld

Als u een lening gaat afsluiten kijkt u dan ook of als u mocht komen te overlijden de nabestaanden niet met uw schuld achter blijven. U kunt dit lezen in de voorwaarden van de desbetreffende lening. Als u komt te overlijden tijdens de looptijd van de lening dan kan het zo zijn dat uw nabestaanden achterblijven met de restschuld van uw lening. Om dit te voorkomen zult u moeten kijken of er in de voorwaarden iets staat over het kwijtschelden of een gedeelte van de lening.

We hopen dat we u met deze 8 tips voor het afsluiten van een lening een beetje op weg hebben kunnen helpen. Als u deze 8 tips naleeft dan zult u in de meeste gevallen niet voor verrassingen komen te staan als u een lening gaat afsluiten.

Een andere tip is nog dat u het beste vooraf een bedrag kunt sparen in plaats dat u een lening gaat afsluiten. Lenen kost altijd geld het is daarom beter te sparen.

Mike8 tips voor het afsluiten van een lening
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation

Related Posts