Minilening

Een minilening aanvragen ? Minilening zonder loonstrook en BKR

10 Tips voor het lenen van geld

10 tips om verstandig geld te lenen

Geld lenen, we doen het hopelijk niet vaak maar als we wat meer financiële ruimte nodig hebben dan is het wel handig als we weten hoe dit het best op te lossen. Iedereen kan wel wat leen tips gebruiken als er extra geld nodig is. Het gaat tenslotte om uw financiele situatie en als u daar mee kunt besparen dan doet u dit natuurlijk. De laatste jaren is er veel veranderd als het om het lenen van geld gaat. Oorzaken hiervoor zijn de crisis en het DSB debacle. De regels om een lening af te kunnen sluiten zijn de laatste jaren drastisch gewijzigd.Voorheen kon het niet op als het op geld lenen aankwam. U kon bijna onbeperkt lenen en niets was te gek. Tegenwoordig is het lenen een stuk lastiger geworden door allerlei strenge regels van de banken en financiële instellingen.

Leen niet te makkelijk

U weet dat als u een lening afsluit voor het kopen van een nieuwe auto, een huishoudelijk apparaat of een keuken dat u veel rente over deze lening betaald. Ondanks dat de rente de laatste maanden extreem laag staat kost lenen nog altijd geld. Over de lening welke u afsluit betaald u dan wel rente maar deze rente is lang niet zo hoog als de rente welke u bij roodstand op uw betaalrekening zou betalen. Ook de rente over uw creditkaart of het kopen op afbetaling is doorgaans hoger dan de rente over een lening.

Voordat u een lening afsluit bedenk dan eerst of u het benodigde geld niet kunt sparen. Dit scheelt u een hoop geld!

Sluit geen lening af als u spaargeld heeft

Als u spaargeld heeft is het bijna nooit verstandig om daarnaast een lening af te sluiten. De rente welke u over de lening betaald is altijd hoger dan de rente welke u ontvangt over uw spaargeld. Alleen als u een klein bedrag nodig heeft zou u dit kunnen lenen. Het gaat dan om een bedrag kleiner dan 1000 euro. U zou hier voor een minilening kunnen afsluiten, deze betaald u ook weer binnen 45 dagen terug. Hierdoor betaald u nooit veel aan rente.

Kijk uit voor een (te) lage rente

Als u geld wilt lenen en u zou een extra lage rente betalen let er dan op of hier geen addertje onder het gras zit. Het kan zijn dat de lage rente een aanbieding of een lokkertje is. Lees daarom voordat u een lening met een dergelijke rente afsluit goed de voorwaarden en vooral de kleine lettertjes door.

AanbiederMinimaalMaximaal
Ferratum€100,-€1500,-Aanvragen
Saldodipje.nl€100,-€1500,-Aanvragen

Is de kredietverstrekker aangesloten bij het AFM?

Als u een lening afsluit bij een kredietverstrekker welke u niet kent is het verstandig om te kijken of deze financiële instelling een vergunning heeft van het AFM (Autoriteit Financiële Markten). Er wordt namelijk nog steeds gewaarschuwd voor illegale kredietverstrekkers.

Kredietverstrekkers vergelijken

Voordat u een lening afsluit doet u er goed aan om de kredietverstrekkers te vergelijken. U kunt zo veel geld besparen op uw lening. Alleen de rente verschilt namelijk al behoorlijk tussen de kredietverstrekkers. Maar vergeet vooral de voorwaarden niet bij het vergelijken. Naast de banken zijn er ook veel kredietverstrekkers welke alleen op internet actief zijn. U zult zien dat u hier veel voordeel mee kunt behalen.

Let op de maandlasten

Bij het aanvragen van een lening gaan uw maandlasten omhoog. De lening moet immers iedere maand worden terug betaald. Kunt u deze maandlasten in de toekomst ook blijven betalen? U kunt natuurlijk niet alles van te voren weten maar voordat u een lening aanvraagt moet u zich wel enkele vragen stellen. Bestaat de kans dat u op korte termijn werkeloos wordt? Gaat u binnenkort verhuizen? Is er een kind opkomst? Zijn er extra lasten waar u rekening mee moet houden? Neem deze vragen serieus voordat u daadwerkelijk een lening aanvraagt.

Er bestaan verzekeringen welke u kunt afsluiten waarmee u het risico kunt afdekken mocht u de maandlasten niet meer kunnen opbrengen in geval van arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid of overlijden van uw partner. Deze verzekeringen zijn over het algemeen vrij duur.

Sluit de juiste lening af

Een lening kost altijd geld. Hoe langer de lening loopt hoe meer rente u zult betalen. Let er dus op dat u een lening afsluit welke past bij het doel waarvoor u geld leent. Als u een lening afsluit voor het kopen van een auto dan weet u dat de auto maandelijks minder waard wordt. Het is dan belangrijk dat de lening ook maandelijks minder hoog is. Mocht de auto bijvoorbeeld nog 3 jaar mee gaan dan is het fijn als de lening tegen die tijd ook is afgelost.De rente

Sluit u een lening af met een vaste of een variabele rente? En als de rente vast staat is dit dan voor de gehele looptijd? Bij een vaste rente heeft u meer zekerheid u weet immers waar u aan toe bent.

Let bij het afsluiten van een lening ook op de zogenaamde instaprente welke sommige kredietverstrekkers aanbieden. In het begin van de lening betaald u een lage rente maar naar verloop van tijd zal de rente snel stijgen. U zult begrijpen dat het voordeel als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.

Als de lening een variabele rente heeft dan hoeft dit niet persé verkeerd te zijn. Het is dan wel noodzakelijk dat u de lening eerder kunt aflossen of de lening kunt oversluiten. U kunt zo optimaal profiteren van de lage instaprente. Heeft de lening niet de flexibiliteit om eerder af te lossen of over te stappen dan kunt u er beter niet aan beginnen.

Lees de voorwaarden goed door

Bij het afsluiten van een lening zijn er enkele zaken waar u goed op moet letten.

  • Is het bedrag wat u ontvangt hoger dan dat u heeft aangevraagd, kijk dan of er geen verzekering aan de lening is gekoppeld.
  • Hoeveel rente betaald u over de lening? Is de rente vast of variabel? Als de rente vaststaat, staat deze over de gehele looptijd vast? Bedenk dat u bij een variabele rente u niet weet wat de maandlasten over een bepaalde periode zijn.
  • Betaald u alleen rente of lost u de lening ook af? Mag u eerder aflossen of krijgt u een boete als u vervroegd aflost?
  • Als u te laat betaald hoeveel boete moet u dan betalen?
  • Is de looptijd van de lening variabel?
  • Moet u afsluitkosten betalen en welke extra kosten zijn er eventueel nog meer?
  • Zijn er verzekeringen gekoppeld aan de lening en wat betaald u hiervoor?

Leen niet teveel

Leen alleen als er geen andere oplossing is. En leen niet meer dan noodzakelijk is. Bij een hogere lening horen ook hogere maandlasten en deze komen iedere maand terug. Als u de maandlasten niet meer kunt betalen dan gaat het van kwaad tot erger. In het ergste geval komt u in de schuldsanering. Als u merkt dat de problemen zich opstapelen meld dit dan bijtijds bij de kredietverstrekker. Sluit in dit geval geen extra lening af om de andere lening af te betalen.

Mike10 Tips voor het lenen van geld
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/minidirekt/domains/minileningdirekt.nl/public_html/wp-content/themes/minileningdirekt/partials/shortcodes/social/social-links.php on line 16
Share this post

Join the conversation

Related Posts